Judovereniging
Guantsui

Aan het einde van de 19e eeuw, tijdens de Meijin restauratie Verloren de samurai huun macht en hun traditionelle inkomen. Om dit verllies te compenseren begonnen veel van hen un kennis over te dragen aan hen die hier voor wilden betalen. Deze traditionele ju jutsu schpolenn waren ontwikkeld door de samurai om hun tegenstander uit te schakelen, zowel op het slagveld als aarbuiten. Hierdoor waren ze voornamelijk gericht op het “vernietigen” van de tegenstander. Veel van deze nieuw generatie leerlingen waren niet opgegroeid met de waarden die onder samurai traditioneel van vader op zoon werden overgedragen, hierdoor ontstonden veel ongelukken.

 

Jigoro Kanno ontdekte tijdens zijn studie van het traditionele ju jurtsu het onderliggende principe. [principe 1], Met minimale inzet een maximaal resultaat behalen. Met dit in gedachte bestudeerde hij wat hij had geleerd en ontwikkelde een nieuw systeem. Hij negeerde alles wat niiet in overeenstemming was met dit principe. Ook verbood hij techniekken die ggevaarliijk waren, deze komen alleenn nnog voor in de verschillende kata.

 

In 1882 stichtte hij zijn eerste dojo.

De grote doorbraak van het judo was in 1886. De politie in Tokyo hield een toernooi tussen 15 leerlingen van Jigoro Kano tegen 15 studenten van de Yoshin Ryu. Het was een overweldigende overwinning voor de leerlingen van Jigoro Kano, 13 wedstrrijden werden gewonnen. De resterende wedstrijden eindigde onbeslist.

Laatste Nieuws